Suroviny:
4 plátky bielej želatíny, 3 vajcia, 4 lyžice cukru, ¼ l pomarančovej šťavy, trochu nadrobno nastrúhanej pomarančovej kôry
Na zdobenie:
1/8 l šľahačky, 1 balíček vanilkového cukru, 6 višní
Postup:
Želatínu dáme do vlažnej vody napučať. Žĺtky, cukor, 2 lyžice pomarančovej šťavy a trochu pomarančovej kôry našľaháme do peny. Želatínu rozpustíme v troche vriacej pomarančovej šťavy a spolu so zvyškom šťavy ju vmiešame do žĺtkového krému. Počkáme, kým krém začne tuhnúť.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame opatrne do krému. Poháre naplníme krémom, prikryjeme a dáme dobre vychladnúť.
Bezprostredne pred servírovaním vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom. Krém zdobíme nastriekanými šľahačkovými ružicami, ktoré doplníme višňou.