Suroviny:
lístkové cesto (400 g), kyslá smotana (200 g), 150 g šunky, 2 jarné cibuľky, 150 g syra Eidam, 6-7 vajíčok, bylinkové korenie, soľ
Postup:
Lístkové cesto rozdelíme na polovicu. Každý diel rozvaľkáme do výšky 4-5 cm. Na dno tortovej formy (priemer 24 cm) vymazanej maslom dáme jednu časť cesta, popicháme vidličkou a poukladáme naň šunku.
Zálievku si pripravíme z kyslej smotany, 1 jarnej cibuľky a 1 vajíčka. Ochutíme bylinkovým korením a soľou. Zálievku nalejeme na šunku, na zálievku rozbijeme vajíčka, posypeme časťou strúhaného Eidamu a zvyšnou nakrájanou cibuľkou. Znovu ochutíme bylinkovým korením (alebo bylinkami – pažítka, bazalka). Prikryjeme šunkou.
Na pracovnej doske si pripravíme druhú časť cesta – popicháme ho vidličkou. Pripraveným cestom celú pochúťku zakryjeme, okraje začistíme do seba, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme druhou časťou syra. Pečieme pri teplote 200 oC (teplovzdušná 180 oC) asi 25 – 30 minút.
Po upečení necháme trochu vychladnúť, potom odstránime boky a pokrájame. Podávame so šalátom a celozrnným chlebom.