Suroviny:
8 veľkých kapustných listov, 60 g prerastenej slaniny, 1 ošúpaná cibuľa, 1 červená paprika, 75 g dlhozrnnej ryže, ½ l vývaru, 200 g mletého mäsa, 1 vajce, soľ, korenie, ¼ lyžičky majoránky, 1 lyžica sladkej papriky, 400 g kyslej kapusty, 1 vajce, 1 lyžica masti, 2 lyžice kečupu
Postup:
Veľkú hlávku kapusty 5 minút varíme. Odlúpneme 8 listov a na plocho zrežeme rebrá.
Slaninu a cibuľu pokrájame na kocky, opražíme. Zalejeme vývarom a ryžu v ňom 15 minút dusíme. Papriku opláchneme, vykrojíme a pokrájame na kocky.
Zmiešame s mletým mäsom, vajcom a ryžou, osolíme, okoreníme a dochutíme majoránkou a paprikou. Naplníme vychladnuté kapustné listy, zvinieme ich a na oboch stranách zohneme.
Masť rozpustíme na miernom ohni. Na kyslú kapustu položíme kapustné závitky. Zvyšný vývar a kečup rozhabarkujeme a prilejeme. Dusíme prikryté.
Podávame so zemiakmi alebo zemiakovými knedlíkmi.