Suroviny:
8 veľkých podlhovastých zemiakov, ½ červenej papriky, 125 g tuniaka v oleji ( v konzerve), 100 g kreviet, 200 g kyslej smotany, 125 g sladkej smotany, 1 citrón, ½ viazaničky kôpru, soľ, kajenské korenie, 40 g masla
Postup:
Rúru predhrejeme na 200 oC. Zemiaky umyjeme, osušíme, na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou a pevne zabalíme do alobalu. Pečieme ich 1 hodinu.
Polovicu papriky zbavíme semien a pokrájame na drobné kocky. Tuniaka dáme odkvapkať, vložíme do misky a rozmrvíme dvomi vidličkami. Pridáme papriku, krevety, kyslú aj sladkú smotanu a premiešame.
Z polovice citróna nakrájame 8 tenkých plátov a zvyšnú časť vytlačíme. Kôprovú vňať pokrájame nadrobno a pridáme do smotany s tuniakom. Zmes ochutíme citrónovou šťavou, pridáme soľ a kajenské korenie.Upečené zemiaky vybalíme, hlboko ich krížom narežeme a trochu roztvoríme. Každý zemiak osolíme a necháme na ňom roztopiť kúsok masla. Na všetkých 8 zemiakov rozdelíme pripravenú smotanu s tuniakom. Zemiaky ozdobíme byľkami kôpru, pokrájanými plátkami citróna a podávame.