Suroviny:
600 g teľacieho stehna, 150 g šampiňónov, 30 g šunky, 80 g eidamu, 2 cibule, 2 vetvičky petržlenu, 2 lyžice masla, 3 lyžice sladkého kečupu, 4 lyžice oleja, 200 ml hovädzieho vývaru, 30 g hladkej múky, soľ, mleté korenie
4 porcie
Postup:
Teľacie stehno nakrájame na štyri plátky. Z oboch strán ho naklepeme, osolíme a okoreníme. Šampiňóny nakrájame na plátky, šunku na rezance, syr nastrúhame, nasekáme cibuľu a vňať. Na panvici rozpustíme maslo a opražíme cibuľku. Pridáme šampiňóny, šunku, soľ a mleté korenie. Opečieme a necháme vychladnúť. Potom primiešame nastrúhaný syr a petržlenovú vňať. Mäso potrieme kečupom a dáme naň šampiňónovú zmes. Plátky zabalíme a opečieme. Nakrájanú cibuľu dáme do zapekacej misy, pridáme závitky, zalejeme vývarom a prikryjeme alobalom.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 160 °C 40 minút. Potom alobal odstránime a pečieme ďalších 20 minút. Upečené mäso vyberieme, šťavu jemne orestujeme a zahustíme múkou. Podávame s hranolkami a zeleninou.