Suroviny:
600 g hovädzej sviečkovice, 150 g šampiňónov, 1 cibuľa, 2 lyžice masla, 3 lyžice oleja, 50 g varenej šunky, ½ lyžičky korenia, soľ, 1/8 l vývaru, 1/8 l kyslej smotany, 1 lyžička majzeny
Postup:
Mäso pozdĺžne štyrikrát narežeme. Huby očistíme a umyjeme. Cibuľu ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Maslo speníme pri strednej teplote, huby a cibuľu opekáme 1 minútu a v sitku ju do sucha vystískame.
Šunku pokrájame na kocky, zmiešame s hubami, posolíme a okoreníme. Filé naplníme zmesou a zviažeme.
Mäso vložíme do pekáča s rozpáleným olejom, opečieme. Prilejeme šťavu z húb a mäsový vývar. Mäso pomaly dusíme, občas podlejeme.
Majzenu rozmiešame v kyslej smotane, prilejeme k šťave z výpeku, povaríme a precedíme. Omáčku okoreníme a ochutíme.