Suroviny:
1 veľké bavorské koleno, soľ, 4 zrnká čierneho korenia, 3 zrnká nového korenia, 3 bobkové listy, 3 strúčiky cesnaku, 2 cibule, 250 g miešanej polievkovej zeleniny
Marináda:
3 lyžice oleja, 3 lyžice medu, šťava z 1 citróna, 1 – 2 lyžice čili omáčky, drvená rasca, mleté čierne korenie, mletý rozmarín, 3 pretlačené strúčiky cesnaku, soľ
Postup:
Zeleninu, cibuľu a cesnak očistíme. Koleno umyjeme a očistíme. Vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme zeleninu, cibuľu, cesnak, zrnká korenia a bobkové listy. Osolíme a varíme pod pokrievkou asi 1 a ½ hodiny takmer domäkka. Koleno vyberieme a pripravíme si marinádu. Na kolene na niektorých miestach nakrojíme kožu, môžeme odstrániť aj kosť. Mäso natrieme marinádou, položíme do pekáča a dáme zapiecť do rozohriatej rúry. Počas pečenia potierame marinádou a podlievame vývarom. Podávame s chlebom, horčicou, chrenom a zeleninou.