Suroviny:
600 g bravčovej panenskej sviečkovice, 4 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica suchého sherry, čierne korenie
Omáčka:
1 strúčik cesnaku, kúsok ďumbiera, 1 lyžica masla, 4 lyžice oleja, ¼ l pomarančovej šťavy, 2 lyžičky jedlého škrobu, 2 lyžice ovocného octu, 3 lyžice paradajkového pretlaku, 1 lyžica medu, štipka čili korenia, 1 stredne veľké mango, 4 mladé cibuľky, 1 malá červená paprika, 50 g nahrubo posekaných arašidov
Postup:
Mäso umyjeme, pokrájame na tenké plátky a rozložíme na tácku. Dve lyžice sójovej omáčky premiešame so sherry, okoreníme a nalejeme na rozložené mäso. Všetko prikryjeme a marinujeme asi 30 minút.Cesnak a ďumbier ošúpeme. V hrnci rozohrejeme maslo, doň roztlačíme cesnak, postrúhame ďumbier a prilejeme pomarančovú šťavu. Škrob rozmiešame v troške vody dohladka, pridáme do omáčky a necháme zovrieť. Prilejeme ocot, zvyšnú sójovú omáčku, paradajky a med. Ochutíme čiernym a čili korením. Povaríme a udržiavame na miernej teplote. Mango ošúpeme, dužinu obkrájame okolo jadra a pokrájame na kocky. Zeleninu umyjeme a pokrájame na kocky. V hlbokej panvici rozohrejeme olej, doň vložíme mäso v marináde a prudko opekáme 3 minúty. Vyberieme ho a odložíme na teplé miesto. V tuku opekáme kocky manga a zeleniny 3 minúty, pridáme arašidy a mäso. Prilejeme omáčku a necháme zovrieť.