Cesto:
500 g hladkej múky, 1 balíček droždia, 40 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, štipka soli, 2 vajcia, 150 g rozpusteného vychladnutého masla, 200 ml vlažného mlieka
Náplň:
1 balenie makovej náplne, 1 balenie orechovej náplne
Na potretie:
1 rozšľahané vajce
Postup:
V miske zmiešame múku s droždím, cukor, vanilínový cukor, soľ, vajcia, maslo, mlieko a cesto dobre prepracujeme varechou. Zakryjeme ho utierkou a dáme na teplé miesto na 50 minút vykysnúť.Náplne pripravíme podľa návodu na obale. Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku a rozdelíme na 2 diely. Každý diel vyvaľkáme na obdĺžnik 20 x 30 cm. Naplníme plnkou, po dlhšej strane stočíme a opatrne prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme na teplom mieste ešte 20 minút kysnúť. Potrieme rozšľahaným vajcom, vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 35 minút pri teplote 170 oC.