Suroviny:
200 g masla alebo margarínu, 150 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, štipka soli, 1 PL rumu, 4 vajcia, 75 g vo vodnom kúpeli rozpustenej horkej čokolády, 200 g hladkej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva, 150 g nasekaných vlašských orechov
Na ozdobu:
2 tmavé polevy
Postup:
Maslo alebo margarín vyšľaháme ručným šľahačom na najvyššom stupni až zvláčnie. Primiešame práškový cukor, vanilínový cukor, soľ a rum. Miešame tak dlho, až vznikne hladká hmota. Za stáleho šľahania pridávame po jednom vajci a čokoládu striedavo s preosiatou múkou, s kypriacim práškom a práškovým cukrom. Nakoniec vmiešame orechy. Cesto preložíme na vymastený a papierom na pečenie vyložený plech (27 x 37 cm) a pečieme v predhriatej rúre na 180 oC asi 30 minút. Po upečení necháme múčnik vychladnúť. Polevu pripravíme podľa návodu na obale a potrieme ňou koláč. Naznačíme jednotlivé rezy a každý kúsok ozdobíme orieškom. Keď poleva stuhne, nakrájame rezy.