Cesto:
300 – 340 g polohrubej múky, štipka soli, 60 g práškového cukru, 1 lyžička citrónovej šťavy, 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry, 1,5 dl mlieka, 20 g droždia, 80 g masla, 1 vajce
Plnka:
200 g pomletých orechov, 150 g krupicového cukru, 0,75 dl mlieka, 0,5 dl tuzemského umu
Postup:
Vo vlažnom mlieku rozdrobíme droždie s jednou lyžičkou cukru a necháme vykysnúť. Do misky preosejeme múku, zmiešame so soľou, zvyšným cukrom a s nastrúhanou citrónovou kôrou. Vykysnutý kvások vlejeme do múky, pridáme postrúhané maslo, rozšľahané vajce, citrónovú šťavu a vypracujeme hladké cesto. Na teplom mieste necháme 20 minút kysnúť. Potom cesto rozdelíme na dve časti.
V hrnci zohrejeme mlieko, pridáme pomleté orechy, krupicový cukor, premiešame, odstavíme a prilejeme tuzemský um. Dobre premiešame a necháme vychladnúť. Jednu časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske do obdĺžnikového tvaru a potrieme polovičnou časťou plnky. Na plnku položíme druhú časť rozvaľkaného cesta a potrieme zvyšnou plnkou. Spolu zvinieme do rolády. Bábovkovú formu potrieme olejom a vysypeme pomletými orechmi. Stočené cesto dáme do formy a necháme 10 minút kysnúť. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.