Suroviny:
120 g cherry paradajok, 50 g čerstvého špenátu, 200 g šampiňónov, 400 g morčacích pŕs, soľ, 3 lyžice olivového oleja, 8 vajec, mleté čierne korenie
Postup:
Cherry paradajky a špenát umyjeme, osušíme a nakrájame na kúsky. Šampiňóny očistíme a nasekáme na plátky. Morčacie mäso očistíme, nakrájame na rezance a osolíme. Na panvici rozohrejeme 2 lyžice oleja a mäso na ňom za občasného miešania 8 – 10 minút opekáme. Potom pridáme šampiňóny a s mäsom ich asi 3 minúty restujeme. Nakoniec do zmesi vmiešame cherry paradajky a špenát. Spoločne všetko krátko orestujeme a podľa chuti osolíme. Vajce rozbijeme do misky, rozmiešame, osolíme a okoreníme. Panvicu vymastíme zvyšným olejom, postupne na ňu nalievame ochutené vajcia a upečieme štyri omelety. Na hotové omelety rozdelíme mäsovú zmes a preložíme ich. Ozdobíme hlávkovým šalátom.