Suroviny:
3 vajcia, 175 g cukru, 3 lyžice umu, 1 balíček vanilkového cukru, štipka soli, 200 g polohrubej múky, 150 g mäkkého masla, 3 žĺtky, 3 lyžice kakaa, 3 lyžice práškového cukru, 50 g rozpolených mandlí, 100 g čokoládovej polevy
Na ozdobu:
lieskové oriešky, biele a modré lentilky
Postup:
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme do neho 100 g cukru. Vyšľaháme 3 žĺtky, 75 g cukru, um, vanilkový cukor a soľ do peny. Striedavo pridávame sneh z bielkov a preosiatu múku, cesto vareškou opatrne miešame.
Cesto pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme. Upečené cesto dáme vychladnúť. Nakrájame vodorovné plátky.
Maslo vymiešame s práškovým cukrom a žĺtkami, pridáme štipku soli, kakao. Krémom potrieme piškótové plátky a urobíme ježka.
Hotovú čokoládovú polevu dáme rozohriať vo vodnom kúpeli. Do ježka napicháme rozpolené mandle a zalejeme čokoládovou polevou.
Lieskový oriešok použijeme ako papuľku a oči vytvoríme z 2 bielych a 2 modrých lentiliek.