Cesto:
250 g zmäknutého masla alebo margarínu, 250 g práškového cukru, 6 vajec, 1 vanilínový cukor, 1 škoricový cukor, 60 g kakaa, 750 g jabĺk, 350 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva
Na ozdobenie:
2 tmavé polevy
Na posypanie:
olúpané nakrájané mandle
Postup:
Maslo alebo margarín vyšľaháme šľahačom na najvyššom stupni. Pridáme cukor a šľaháme, kým sa suroviny nespoja. Pomaly primiešavame vajcia a nakoniec vanilínový cukor, škoricový cukor a kakao. Očistené a olúpané jablká nastrúhame nahrubo. Múku a kypriaci prášok preosejeme, pridáme jablká, ručne rozmiešame a pridáme do našľahanej zmesi. Cesto stierkou preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri 200 oC asi 40 – 50 minút. Polevu pripravíme podľa návodu na obale, rozotrieme na koláč a posypeme mandľami.