Suroviny:
400 g rezancov, soľ, 500 g morčacieho mäsa, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice zelených olív, 1 viazanička petržlenovej vňate, 2 lyžice slnečnicového oleja, 200 ml zeleninového vývaru, 2 lyžice paradajkového pretlaku, mleté čierne korenie, 100 g strúhaného syra
Postup:
Rúru predhrejeme na 200 oC. Rezance uvaríme v osolenej vode. Umyté mäso pokrájame na malé kúsky. Cibuľu s cesnakom ošúpeme a pokrájame nadrobno. Olivy pokrájame na plátky, petržlenovú vňať umyjeme a posekáme nadrobno.
Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej a cibuľu opražíme dosklovita. Pridáme mäso a za stáleho miešania ho opekáme asi 4 minúty.
K mäsu pridáme vývar, paradajkový pretlak, cesnak, olivy a čierne korenie. Potom za stáleho miešania všetko varíme niekoľko minút.
Rezance scedíme, necháme dôkladne odkvapkať a preložíme do veľkej misy. Potom ich dobre premiešame so zmesou mäsa, strúhaného syra a s petržlenovou vňaťou.
Rezancovú zmes preložíme do nákypovej formy a povrch vyhladíme. Pečieme pri 180 oC asi 20 – 25 minút.