Suroviny:
1 morka (2,5 kg), 1 lyžica soli, 1 lyžička mletého korenia, ¼ lyžičky nového korenia, 1 lyžička postrúhanej citrónovej kôry, 1 kg kyslastých jabĺk, 16 odkôstkovaných sušených slivák, 40 g masla, ½ l mäsového vývaru, 3 lyžice múky, ¼ l smotany, 1 lyžica sójovej omáčky, 1 lyžica suchého sherry
Postup:
Morku umyjeme, zvnútra aj zvonku potrieme korením a citrónovou kôrou.Jablká ošúpeme, pokrájame na štvrtiny a odstránime jaderníky. Naplníme nimi morku spolu so slivkami. Otvor zašijeme. Stehná a krídla priviažeme k telu. Morku položíme na grilovací rošt nad pekáč prsnou kosťou nadol. Potrieme maslom, dáme do horúcej rúry a keď uplynie polovica času pečenia, obrátime.
Krk rozsekáme, vnútornosti pokrájame nadrobno a dáme pod rošt. Po opečení do zlatista podlievame mäsovým vývarom. Morku často polievame šťavou.
Ostatné prísady rozmiešame, spolu so šťavou uvaríme na hustú omáčku, precedíme a ochutíme.