Suroviny:
400 g morčacích rezňov, 1 zväzok mladej cibuľky, 300 g hráškových strúčikov, 150 g sójových výhonkov, 1 viazanička petržlenovej vňate, 150 g malých kukuričných kláskov (z konzervy), mleté čierne korenie, 3 lyžice rastlinného oleja, 1/8 l zeleninového alebo kuracieho vývaru, 2 lyžice sójovej omáčky, soľ
Postup:
Mäso pokrájame na rezančeky široké asi 0,5 cm. Mladú cibuľku zbavíme zvädnutej vňate a spodných korienkov, potom ju krátko opláchneme pod tečúcou vodou. Svetlozelenú časť pokrájame na kolieska. Strúčiky hrášku umyjeme a očistíme. Sójové výhonky prepláchneme a necháme odkvapkať. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a bez hrubých stoniek posekáme nadrobno. Kukuričné klásky necháme odkvapkať.
Do hrnca nalejeme dostatok osolenej vody, necháme zovrieť a strúčiky v nej varíme asi 2 minúty. Potom ich scedíme, ochladíme studenou vodou a necháme odkvapkať. V panvici rozohrejeme olej a mäso za stáleho miešania prudko opečieme. Potom ho vyberieme a odložíme na teplé miesto.
Pripravenú zeleninu za stáleho miešania opekáme vo zvyšnom oleji domäkka asi 2 minúty. Prilejeme vývar, pridáme mäso a ohrejeme. Ochutíme sójovou omáčkou, čiernym korením, osolíme, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.