Suroviny:
150 g mrazeného hrášku, 250 g mrkvy, 1 veľká cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžica oleja, 750 g miešaného mletého mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžička mletej sladkej papriky, 1 lyžička čerstvého alebo sušeného oregana, 1 malá konzerva ošúpaných paradajok, 1 viazanička petržlenovej vňate
Postup:
Hrášok varíme 3 minúty. Potom ho vyberieme, prelejeme ľadovou vodou a necháme riadne odkvapkať. Mrkvu očistíme, umyjeme a postrúhame najemno. Cibuľu s cesnakom ošúpeme a pokrájame nadrobno. V panvici rozohrejeme olej a v ňom opražíme mrkvu, cesnak a nadrobno pokrájanú cibuľu.
Do panvice dáme mleté mäso. Pražíme ho, kým sa nezačne rozpadávať. Mäsovú zmes ochutíme čiernym korením, paprikou, oreganom a osolíme.
Pridáme paradajky so šťavou a všetko dusíme neprikryté pri strednej teplote dovtedy, kým omáčka nezhustne. Nakoniec pridáme hrášok.
Petržlenovú vňať umyjeme, otrháme lístky zo stoniek, posekáme najemno a tesne pred podávaním primiešame k mletému mäsu.