Cesto:
250 g špaldovej múky, ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva, 50 g trstinového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 200 g kyslej smotany, 70 ml oleja
Marhuľová náplň:
400 g marhúľ nakrájaných na malé kúsky, 250 g marhuľového jogurtu, 2 vajcia, 30 g jemného kukuričného škrobu
Náplň z müsli:
100 g mäkkého masla, 80 g trstinového cukru, 2 PL smotany na šľahanie, 150 g rozdrvených medových müsli
Postup:
Múku, cukor, vanilínový cukor, kyslú smotanu, olej a kypriaci prášok zmiešame v mise a pomocou elektrického ručného šľahača s miesiacimi metlami vypracujeme cesto. Z cesta vytvarujeme plochý valček, prenesieme ho na vymastený plech a rovnomerne rozostrieme.
Marhule zmiešame s marhuľovým jogurtom, vajcami a kukuričným škrobom a náplň natrieme na pripravené cesto.
Maslo, cukor a smotanu povaríme za stáleho miešania asi 2 minúty. Odstavíme zo sporáka, primiešame müsli a dôkladne premiešame. Touto zmesou rovnomerne polejeme koláč. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 oC asi 30 minút.