Suroviny:
25 g droždia, 360 g hladkej múky, 2 vajcia, 80 g masla, 180 ml mlieka, 30 g mandľových lupienkov, 350 g marhúľ, 2 lyžice práškového cukru, štipka soli, 2 lyžice kryštálového cukru
Na potretie:
1 vajce
Postup:
Vo vlažnom mlieku rozpustené droždie s trochou cukru a so štipkou soli necháme vykysnúť. Vajcia, hladkú múku, maslo, zvyšný práškový cukor a vykysnutý kvások spolu vymiešame na hladké cesto, ktoré necháme 20 minút nakysnúť na teplom mieste.
Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a každú časť rozvaľkáme na pomúčenej doske. Na rozvaľkané cesto rozložíme nadrobno pokrájané marhule, ktoré posypeme kryštálovým cukrom a zvinieme.
Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a na plechu necháme 10 minút podkysnúť. Potom potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme mandľovými lupienkami a vo vyhriatej rúre upečieme.