Suroviny:
160 g čokolády na varenie, 80 až 100 g masla, 500 g mascarpone, 2 dl hustej kyslej smotany, 150 g práškového cukru, 2 vanilínové cukry, 6 plátkov želatíny, 200 g malín
Postup:
Formu na srnčí chrbát vystelieme po celom obvode potravinárskou fóliou. V miske vymiešame mascarpone s práškovým cukrom, vanilínovým cukrom a kyslou smotanou. Vmiešame podľa návodu rozpustenú želatínu a spolu premiešame. Do formy roztrieme časť plnky, poukladáme maliny, natrieme zvyšnú plnku, povrch uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť. Čokoládu na varenie rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s maslom a necháme vychladnúť. Po stuhnutí formu vyberieme z chladničky. Na povrch plnky vo forme roztrieme časť čokoládovej polevy a necháme ju dobre stuhnúť. Potom formu prevrátime na pracovnú dosku, vyklopíme a fóliu odstránime. Celý povrch polejeme zvyšnou čokoládovou polevou a opäť necháme v chlade stuhnúť.