Suroviny:
400 g mletého hovädzieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, sušené oregano, 1 vajce, 1 žemľa, mlieko, 80 g mozzarelly, 2 lyžice paradajkového pesta, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, olej, 250 ml paradajkového pyré, mäsový vývar, trochu cukru
Postup:
Mleté mäso osolíme, okoreníme, ochutíme sušeným oreganom a prelisovanými strúčikmi cesnaku. Pridáme vajce a vyžmýkanú žemľu, ktorú sme predtým namočili do mlieka. Dobre premiešame a z masy vyformujeme okrúhle guľky. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na malom množstve oleja. Pridáme paradajkové pyré, trochu mäsového vývaru, okoreníme a ochutíme cukrom. Krátko povaríme a zmes preložíme do zapekacej misy. Poukladáme mäsové guľky a dáme na ne paradajkové pesto. Pridáme kúsky mozzarelly, vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme.