Lokše:
600 g zemiakov uvarených v šupke, soľ, hladká múka
Pečienková plnka:
500 g kuracích pečienok, cibuľa, soľ, korenie, kačacia alebo husacia masť
Postup:
Vychladnuté zemiaky olúpeme a pomelieme v mäsovom mlynčeku alebo nastrúhame. Prisypeme soľ a múku a vypracujeme nelepivé cesto.
Cesto sformujeme do valčeka a necháme chvíľu postáť. Potom ho nožom pokrájame na kúsky. Každý kúsok cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske natenko do okrúhleho tvaru. Lokše pečieme na suchej, rozpálenej platni alebo na panvici. Vychladnuté lokše potrieme kačacou alebo husacou masťou a naplníme plnkou a zložíme.
Plnka:
Očistenú a pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme kuracie pečienky a podusíme domäkka. Osolíme, okoreníme, pridáme masť a rozmixujeme.