Suroviny:
250 g lazaní, 1 veľká cibuľa, 300 g kalerábu, 300 g zemiakov, 300 g mrkvy, 40 g sušených rajčín v oleji, 2 lyžice olivového oleja, zeleninový vývar, soľ, mleté čierne korenie, štipka anízu, 50 g masla, 40 g hladkej múky, 600 ml mlieka, 100 g strúhaného syra (gouda), strúhaný muškátový oriešok, olej
Postup:
Cibuľu, kaleráb, zemiaky a mrkvu očistíme. Cibuľu nasekáme nadrobno, ostatnú zeleninu a odkvapkané sušené rajčiny nakrájame na malé kúsky. V rajnici rozohrejeme olej a cibuľu opražíme do sklovita. Pridáme mrkvu, kaleráb a zemiaky. Všetko opražíme, podlejeme trochou vývaru a podusíme. Keď je zelenina takmer mäkká, ochutíme ju soľou, korením, anízom, pridáme sušené rajčiny a nezakrytú ju necháme ešte chvíľku odpariť. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku. Rozriedime ju s mliekom, rozšľaháme a asi 10 minút pomaly varíme. V bešameli necháme rozpustiť syr. Omáčku dochutíme soľou a muškátovým orieškom a odstavíme. Uvarené lazane rozložíme na pracovnú dosku. Rozdelíme na ne zeleninu a zvinieme ich. Závitky dáme do vymastenej zapekacej misy, zalejeme syrovou omáčkou a zapekáme pri 180 oC asi 30 minút.