Suroviny:
1 strúčik cesnaku, 2 mrkvy, 2 malé cukety, 4 kusy kuracích pŕs (po 120 g), soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice slnečnicového oleja, 200 ml smotany, ½ lyžičky provensálskeho korenia, 1 lyžička mletej papriky, 2 lyžice strúhaného parmezánu
Postup:
Strúčik cesnaku ošúpeme a posekáme nadrobno. Mrkvu a cukety umyjeme, očistíme, mrkvu oškrabeme. Oba druhy zeleniny pokrájame na tenké pásiky alebo postrúhame na hrubom strúhadle.
Kuracie prsia z oboch strán osolíme a okoreníme. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej. V ňom mäso opekáme z oboch strán asi 10 minút. Potom ich vyberieme, položíme na tácku a dáme nabok.
Do zvyšného tuku pridáme cesnak a krátko opražíme. K nemu pridáme pásiky zeleniny a za stáleho miešania opekáme asi 5 minút, kým nezmäkne.
V šálke premiešame smotanu, bylinky, papriku, soľ a čierne korenie. Zmes prilejeme k zelenine a necháme zovrieť.
Kuracie mäso vložíme do panvice so zmesou smotany a zeleniny. Varíme ešte ďalších 5 minút pri slabej teplote. Nakoniec všetko posypeme parmezánom a ihneď podávame. Ako príloha sa k tomuto jedlu hodí chlieb alebo sendvič.