Suroviny:
4 kuracie prsia (800 g), soľ, mleté korenie, 1 PL hladkej múky, 1 cibuľa, 2 PL oleja, 200 g koreňovej zeleniny (zeler, mrkva, petržlen), 2 guľôčky nového korenia, 4 sterilizované uhorky, 2 PL nálevu z uhoriek
Postup:
Kuracie prsia zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme čiernym korením a obalíme ich v hladkej múke. Cibuľu nakrájame najemno a speníme na zohriatom oleji. Do cibuľového základu vložíme kuracie mäso a narýchlo ho opečieme po oboch stranách.
Koreňovú zeleninu (zeler, mrkvu, petržlen) očistíme, nakrájame na tenké rezančeky a pridáme k opečenému mäsu.
Všetko podlejeme trochou vody, pridáme rozdrvené nové korenie, na menšie kúsky nakrájané uhorky a prilejeme nálev z uhoriek. Premiešame a dusíme domäkka. Ak je omáčka riedka, môžeme ju zahustiť trochou hladkej múky. Podávame s ryžou.