Suroviny:
1 kurča, 1 lyžica sladkej papriky, 1 lyžička karí, ½ lyžičky korenia, soľ, 4 lyžice oleja, 1 pohár odkôstkovaných čerešní, 1 pohár broskýň, 2 lyžice masla, 20 g mandlí, 2 banány, ¼ l kyslej smotany
Postup:
Kurča potrieme zvnútra paprikou, korením a soľou, zvonku olejom. Pečieme ho asi 60 minút pri teplote 200 oC. Pri pečení podlievame vodou a obraciame.
Čerešne a broskyne dáme odkvapkať, mandle upražíme na troške masla, aby boli svetlohnedé. Upečené kurča dáme na misu, posypeme ho nalístkovanými mandľami a prikryjeme.
Šťavu z výpeku rozriedime smotanou, v hrnci prevaríme a dochutíme.
Zvyšok masla dáme zatiaľ speniť pri miernej teplote, obraciame na ňom 2 minúty čerešne, broskyne a banánové kolieska a veľmi mierne posolíme. Teplé kurča obložíme.