Suroviny:
40 g masla, 40 g hladkej múky, 1/8 l mlieka, 150 g šampiňónov, 2 vajcia, 3 lyžice madeiry, 400 g mäsa zo zveriny, štipka mletého klinčeka, 1/2 lyžičky soli, 1/4 lyžičky korenia
Na obaľovanie:
2 vajcia, asi 100 g strúhanky, ½ l oleja na smaženie
Postup:
Maslo rozpustíme, keď zozlatne zmiešame s múkou a dáme nakrátko speniť. Rozhabarkujeme mlieko a necháme vzkypieť. Dáme vychladnúť.
Huby očistíme, umyjeme, osušíme a jemne pokrájame. Pridáme do múčnej kaše, miešame s vajcami a madeirou.
Mäso zomelieme, spolu s korením pridáme do hubovej zmesi. Ochutíme a na table vytvoríme 2 cm hrubé krokety.
Krokety postupne obaľujeme v rozhabarkovaných vajciach a strúhanke. Nakrátko dáme oddýchnuť do chladničky. Smažíme na oleji do zlatista.
Podávame s brusnicovým kompótom.