Suroviny:
3 paradajky, 4 PL olivového oleja, 1 PL cukru, soľ, mleté farebné korenie, 1 PL nasekaných lístkov tymianu, 4 teľacie kotlety, 100 ml bieleho vína, 1 PL kremžskej horčice, 200 ml smotany, 100 g ementálu
Postup:
Paradajky najskôr umyjeme a osušíme. Priečne ich narežeme a rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie (reznou plochou nahor). Potrieme ich olivovým olejom, jemne poprášime cukrom, osolíme, okoreníme a posypeme tymianom. V rúre nahriatej na 190 °C pečieme asi 20 minút. Teľacie kotlety očistíme. Hánkami ruky ich jemne naklepeme, potom osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme asi 3 PL oleja a kotlety na ňom z oboch strán opečieme. Potom ich preložíme na pekáč a vložíme do rúry, kde ich pri 170 °C necháme asi 10 minút dôjsť. Do výpeku v panvici vlejeme víno a zvaríme ho asi na polovicu. Potom postupne pridáme horčicu, smotanu a syr. Omáčku miešame, kým sa syr nerozpustí a omáčka nezhustne. Nakoniec ju dochutíme soľou a korením a odstavíme.