Suroviny:
400 g hrubej múky, 120 g uvarených zemiakov, 1 vajce, 10 g droždia, 100 ml oleja, 40 g práškového cukru, vlažné mlieko, slivkový lekvár, 1 vajce na potretie
Posýpka:
hrubá múka, maslo, krupicový cukor
Postup:
Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie. Z múky, prelisovaných zemiakov, vajca, oleja, práškového cukru a rozpusteného droždia pripravíme cesto. Prikryjeme ho a na teplom mieste necháme 20 minút nakysnúť.
Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou formičky vykrojíme kolieska. Okraje koláčikov potrieme rozšľahaným vajcom. Do stredu dáme slivkový lekvár a posypeme posýpkou pripravenou z hrubej múky, masla a krupicového cukru.
Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre.