Suroviny:
180 g podlhovastých piškót, 500 g mascarpone, 300 g kyslej smotany, 3 lyžice kakaa, 150 g práškového cukru, 2 vanilínové cukry, 40 g rozpustenej bielej polevy, 5 plátkov želatíny, ovocná šťava
Postup:
Do menšej keramickej formy poukladáme polovičnú časť piškót a polejeme ich ovocnou šťavou. Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme kyslú smotanu vymiešanú s preosiatym kakaom, vychladnutú bielu polevu, potom podľa návodu rozpustenú želatínu a spolu premiešame.
Plnku rozdelíme na 2 časti a jednou potrieme piškóty. Na ňu poukladáme zvyšnú časť piškót, trošku polejeme ovocnou šťavou a natrieme druhú časť plnky. Odložíme do chladničky na 8 až 10 hodín odstáť. Potom pokrájame, povrch posypeme preosiatym kakaom, ozdobíme čokoládou a lístkami mäty.