Cesto:
7 vajec, 350 g práškového cukru, 200 g silnej čiernej kávy, 200 g masla, 200 g čokolády, 300 g hrubej múky, pol balíčka kypriaceho prášku do pečiva, tuk na vymastenie plechu, múka na vysypanie plechu
Krém:
400 ml smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky, čokoláda na ozdobu
Postup:
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Na miernom ohni zohrejeme kávu a pridáme do nej maslo a čokoládu. Po roztopení zmes zapracujeme do rozmiešaných žĺtkov.
Do vymiešanej masy pridáme preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a dotuha vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme v predhriatej rúre 55 minút pri teplote 180°C.
Po vychladnutí cesto vyklopíme a pokrájame na rezy. Jednotlivé rezy bohato ozdobíme vyšľahanou smotanou, posypeme strúhanou čokoládou, prípadne ozdobíme zrnkom kávy.