Cesto:
6 vajec, 7 lyžíc krupicového cukru, 4 balíčky vanilkového pudingu, 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
Plnka:
250 g kryštálového cukru, 3,5 dl mlieka, 3 a pol lyžice hladkej múky, 200 g masla, 120 g práškového cukru, tuzemský um
Postup:
Celé vajcia vyšľaháme s krupicovým cukrom. Postupne pridávame po balíčkoch vanilkové pudingy, kypriaci prášok a spolu premiešame. Cesto roztrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre. Po vychladnutí pokvapkáme ovocnou šťavou a pokrájame na tri rovnaké pásy. Každý pás potrieme plnkou, položíme na seba a odložíme na chladné miesto.
Plnka:
Kryštálový cukor nasypeme do hlbšej panvice a necháme skaramelizovať. Prilejeme 2 dl mlieka a karamel rozpustíme. Vo zvyšnom mlieku vymiešame hladkú múku, prilejeme do panvice, uvaríme kašu a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom, po častiach pridáme vychladnutú karamelovú kašu, prilejeme trochu tuzemského umu a spolu vyšľaháme.