Suroviny:
400 g lístkového cesta, 500 g zemiakov, 250 g kyslej kapusty, 200 g oravskej slaniny, 300 g šampiňónov, 1 cibuľa, 3 lyžice oleja, 1 vajce na potretie, 6 plátkov údeného syra
Postup:
Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 až 4 mm na obdĺžnik. Prerežeme ho na 6 štvorcov. Do zemiakov uvarených v osolenej vode a roztlačených vidličkou pridáme vytlačenú kyslú kapustu nakrájanú nadrobno a na kocky nakrájanú a opraženú slaninu. Zemiakovú masu dáme do stredu každého štvorca. Na oleji opražíme cibuľu, pridáme pokrájané šampiňóny a udusíme domäkka. Navrch zemiakovej masy dáme šampiňóny a plátok údeného syra. Všetky 4 rožky cesta preložíme do stredu, dobre spojíme a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v predhriatej rúre pri 220 oC, kým šatôčky nezružovejú.