Cesto:
300 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 200 g tuku, 1 vajce
Plnka:
150 g masla, 150 g práškového cukru, 250 g mäkkého tvarohu, 1 vanilínový cukor, 250 g čerstvých jahôd, 1 balíček červeného tortového želé
Postup:
Múku preosejeme s práškovým cukrom na pracovnú dosku. Pridáme na kúsky nakrájaný tuk a vajce. Všetko spracujeme na hladké nelepivé cesto. Zabalíme ho do fólie a uložíme do chladničky na 30 minút odležať.
Odležané cesto nakrájame na rovnako veľké kúsky, ktoré rovnomerne vtlačíme do formičiek. Dno poprepichujeme vidličkou, aby sa pri pečení cesto nenafúklo. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 200 °C asi 25 minút. Po upečení necháme krátko vychladnúť vo formičkách, potom vyklopíme na kovovú mriežku a necháme vychladnúť úplne.
Medzitým pripravíme náplň. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a potom po častiach vmiešame tvaroh a vanilínový cukor. Hotovým krémom naplníme vychladnuté korpusy. Umyté jahody nakrájame na plátky. Poukladáme ich na povrch košíčkov, potrieme tortovým želé, ktoré pripravíme podľa návodu na obale. Necháme stuhnúť.