Suroviny:
3 jablká, citrónová šťava, 120 g Palmarinu, 100 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 2 vajcia, 1 ČL škorice, 250 g hladkej múky, ½ prášku do pečiva, 1 PL kandizovaného zázvoru, 50 g mandlí, tuk a hrubá múka na formu, 4 PL marhuľovej marmelády
Postup:
Jablká olúpeme, rozkrájame na štvrtinky a zbavíme jadrovníkov. Na povrchu ich niekoľkokrát narežeme a potrieme ich citrónovou šťavou. Palmarin vymiešame s cukrom a s vanilínovým cukrom do peny. Zašľaháme žĺtky so škoricou a zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Nakoniec zapracujeme múku premiešanú s práškom do pečiva, so zázvorom a s nastrúhanými mandľami.
Mištičky na mafiny vymažeme tukom, vysypeme hrubou múkou a naplníme cestom. Navrch každej mafiny položíme jabĺčko. Formu vložíme do predhriatej rúry. Mafiny pri 180 oC pečieme asi 20 minút. Hotové ich potrieme marmeládou a necháme vychladnúť.