Suroviny:
350 g husacích pŕs, soľ, 1 malá cibuľa, olej, 200 g kyslej kapusty
Cesto:
250 g múky, 2 vajcia, soľ, 1 lyžica masla, minerálka
Postup:
Husacie prsia osolíme a necháme 30 minút postáť. Potom ich prudko opečieme v panvici na oleji z obidvoch strán. Po opečení ich preložíme do zapekacej misy, podlejeme výpekom, prikryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre.
Do múky pridáme soľ a vajíčka a zmiešame. Postupne pridávame toľko vody, aby sme dostali vláčne cesto. Pri miešaní sa začnú tvoriť bublinky. Do väčšieho hrnca dáme variť osolenú vodu. Cesto dáme na dosku, z ktorej ho nožom odkrajujeme rovno do vriacej vody. Keď cestoviny vyplávajú navrch, hneď ich vyberieme dierkovanou naberačkou, pokvapkáme olejom a odložíme na teplé miesto.
Na oleji speníme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme scedenú kyslú kapustu, osolíme a spolu podusíme. Cestoviny zmiešame s kapustou a podávame s nakrájanými husacími prsiami.