Suroviny:
1 kg bravčovej krkovičky, 2 strúčiky cesnaku, 1/8 l svetlého piva, 2 lyžice ostrej horčice, 2 lyžice oleja, 1 lyžička mletého tymianu, 1 lyžica soli, korenie
Postup:
Do mäsa urobíme hlboký vpich, ošúpané strúčiky cesnaku vsunieme až do stredu mäsa.Mäso napichneme na otáčací ražeň, upevníme svorkami a zavesíme. Potrieme pivom a necháme
v grile otáčať. Občas potierame pivom.
Horčicu zmiešame s olejom a korením, mäso posledných 15 minút potierame častejšie, až kým nespotrebujeme zmes.
Pečienku zoberieme z ražňa, prikryjeme a dáme pred pokrájaním na 10 minút oddýchnuť. Vhodnou prílohou sú grilované rajčiny, gazdovský chlieb alebo grilované zemiaky s bylinkovou majonézou a šalát.