Cesto:
4 lyžice polohrubej múky, 4 vajcia, 4 lyžice krupicového cukru, 1 lyžica Solamylu, 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
Plnka:
600 g gaštanového pyré, 120 g masla, 100 ml tuzemského umu, 120 g práškového cukru
Na ozdobu:
80 g čokolády na varenie, 50 g masla, 8 celých uvarených gaštanov, šľahačka, mätové lístky, 1 lyžica kakaa
Postup:
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom, Solamyl a spolu premiešame. Cesto dáme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 – 180°C asi 40 minút.
Gaštanové pyré vymiešame s maslom a práškovým cukrom. Podľa chuti prilejeme tuzemský um a premiešame.
Vychladnutý korpus prekrojíme, pokvapkáme umom a spojíme dvomi tretinami plnky. Zvyškom potrieme boky a povrch torty. Cez sitko posypeme povrch torty kakaom a necháme ju stuhnúť v chladničke.
Čokoládu na varenie rozpustíme s maslom a namočíme do nej uvarené gaštany. Na voskovom papieri necháme stiecť a stuhnúť. Pred podávaním tortu ozdobíme kolieskami šľahačky, lístkami mäty a čokoládovými gaštanmi.