Cesto:
5 kúskov hriankového chleba, 200 ml mlieka, 6 vajec, štipka soli, 200 g masla, 200 g práškového cukru, 50 ml smotany na šľahanie, 150 g mletých mandlí, 1 ČL mletej škorice, 2 poháre zaváraných čerešní, práškový cukor na posypanie, tuk na vymastenie plechu, hrubá múka na vysypanie plechu
Postup:
Hriankový chlieb nakrájame na kocky, vložíme do misy a zalejeme horúcim mliekom. Z bielkov a zo štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a primiešame 1 lyžicu cukru.
Maslo so zvyškom cukru vymiešame dopenista, postupne pridáme žĺtky a smotanu, mleté mandle, škoricu a vyžmýkaný hriankový chlieb. Zavárané čerešne scedíme a necháme celkom odkvapkať. Nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov a vykôstkované čerešne.
Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v predhriatej rúre pri 180 oC asi 50 minút. Mierne vychladnutý koláč vyberieme z plechu a necháme celkom vychladnúť na kuchynskej mriežke. Posypeme práškovým cukrom a nakrájame.