Suroviny:
220 g masla alebo Palmarínu, 220 g kryštálového cukru, 220 g hladkej múky, 1 a ½ lyžičky kypriaceho prášku, 4 vajcia, 4 citróny, 250 – 350 g práškového cukru
Postup:
Maslo rozpustíme nad horúcou parou spolu s cukrom. Preložíme ho do hlbšej nádoby a dobre vyšľaháme ručným šľahačom. Nastavíme ho na najnižší stupeň a postupne sypeme preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom. Pridáme vajcia, kôru z chemicky neošetrených citrónov a vyšľaháme.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry pri teplote 180°C na 30 – 40 minút.
Na miernom ohni zohrejeme šťavu zo 4 citrónov vymiešanú s cukrom. Keď sa cukor rozpustí, odstavíme z ohňa.
Horúci koláč husto popicháme ihlicou. Pomocou lyžice polievame citrónovou polevou a potom ju opačnou stranou lyžice jemne vtláčame dovnútra. Koláč necháme vychladnúť v plechu a nakrájame na úhľadné kocky. Môžeme ozdobiť tenkými polmesiačikmi citróna.