Suroviny:
100 g šampiňónov, 1 červená paprika, 1 stredne veľká červená cibuľa, 2 mladé cibuľky, 400 g kolienok, 2 lyžičky oleja, 200 g ovčieho syra, 100 ml paradajkovej šťavy, 75 g strúhanej goudy
Postup:
Šampiňóny očistíme a pokrájame na plátky. Papriku rozpolíme, očistíme a pokrájame na úzke pásiky. Cibuľu ošúpeme a posekáme. Mladú cibuľku očistíme, umyjeme, pokrájame na tenké kolieska a použijeme aj jej šťavnatú zelenú časť. Kolienka uvaríme v slanej vode. Rúru predhrejeme na 250 oC. Kým sa kolienka varia, v panvici rozohrejeme olej. Doň vložíme šampiňóny, papriku, mladú cibuľku a pokrájanú cibuľu. Pražíme pri strednej teplote za stáleho miešania asi 4 minúty. Uvarené kolienka scedíme, potom ich v mise premiešame so zmesou zeleniny, ovčím syrom, paradajkovou šťavou a polovicou goudy. Všetko presypeme do zapekacej misy a posypeme zvyšným syrom. Zapekáme asi 10 minút pri teplote 220 oC.