Suroviny:
350 g uvarených (150 g surových) cestovín, 200 g póru, 150 g klobásy, 150 g tvrdého syra, 2 PL oleja, 100 ml mlieka, 4 vajcia, soľ, mleté korenie, olej na vymastenie formy
Postup:
Na malom množstve oleja opečieme na kolieska nakrájanú klobásu, pridáme umytý a nakrájaný pór, dobre premiešame a chvíľu opekáme, kým nie sú obe suroviny mäkké.
Zapekaciu misu potrieme olejom a vložíme do nej uvarené a scedené cestoviny, do ktorých primiešame aj opečenú klobásu s pórom. Osolíme, okoreníme a premiešame.
Vajcia rozšľaháme s troškou soli a do vzniknutej zmesi prilejeme mlieko. Zmes vylejeme na cestoviny, posypeme postrúhaným tvrdým syrom a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 oC. Zapečené cestoviny podávame so zeleninovým šalátom.