Suroviny:
1 kg bravčového pliecka, 4 vetvičky tymianu, kuchynská soľ, ½ lyžičky rasce, 200 g cibule, 2 rajčiny, 2 strúčiky cesnaku, 500 ml piva
Postup:
Tymian opláchneme, polovicu odložíme a zvyšok posekáme. Mäso opláchneme, zo všetkých strán osolíme, vložíme do pekáča, posypeme rascou a tymianom. Cibuľu ošúpeme a spolu s rajčinami nakrájame na plátky. Strúčiky cesnaku priečne rozkrojíme. Mäso v pekáči obložíme pripravenou zeleninou.
Všetko podlejeme 200 ml piva, vložíme do rúry vyhriatej na 220 oC a pečieme asi hodinu. Mäso počas pečenia podľa potreby podlievame zvyšným pivom a polievame vypečenou šťavou. Hotové mäso nakrájame na plátky, ozdobíme tymianom a podávame.