Suroviny:
600 g bravčového mäsa, 80 g čerstvých šampiňónov, 1 biela cibuľa, 15 g sušených lesných húb, 2 vajcia, soľ, olej, mleté čierne korenie, hubové korenie, 60 g slaniny, mäsový vývar, šalát, žerucha
Postup:
Sušené huby namočíme na 10 minút do studenej vody. Potom ich scedíme, dobre vyžmýkame a pokrájame. Bravčové mäso rozklepané na plát osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu spolu s kúskami slaniny. Vhodíme na plátky nakrájané šampiňóny, osolíme a krátko opečieme. Pridáme pokrájané sušené huby, ochutíme hubovým korením, premiešame a podusíme. Vlejeme rozšľahané vajcia, urobíme hustú praženicu a keď vychladne, natrieme ju na plát mäsa. Mäso zvinieme, spojíme grilovacími ihlami a prudko opečieme v panvici na oleji. Preložíme do zapekacej misy, podlejeme výpekom, vývarom, prikryjeme a upečieme vo vyhriatej rúre. Pokrájame na plátky, šťavu prelejeme do hrnca a zahustíme. Podávame s uvarenou ryžou, posypeme žeruchou a dozdobíme šalátom.