Suroviny:
400 g bravčového stehna, 2 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžice škrobu, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, 1 baklažán, 100 g jarnej cibuľky, 1 červená paprika, 250 g ryžových rezancov, 4 lyžice oleja, soľ, sečuánske korenie
Postup:
Mäso očistíme, nakrájame na rezance, premiešame so sójovou omáčkou, škrobom, nadrobno nasekaným cesnakom a vajcom. Necháme marinovať asi 1 hodinu. Zeleninu umyjeme a očistíme. Baklažán nakrájame na menšie kúsky, papriku a jarnú cibuľku na rezance. Ryžové rezance dáme do misky, zalejeme vriacou vodou a necháme ich chvíľu zmäknúť. V panvici zohrejeme lyžicu oleja a orestujeme na ňom zeleninu. Na zvyšnom oleji potom za stáleho miešania opečieme bravčové mäso. Orestovanú zeleninu dáme k mäsu, premiešame, dochutíme sójovou omáčkou, soľou a sečuánskym korením. Všetko krátko opečieme, podávame s ryžovými rezancami.