Suroviny:
4 bravčové kotlety, 50 g čerstvého zázvoru, 250 ml jablkovej šťavy, 2 lyžice kečupu, 2 lyžice sójovej omáčky, 2 zelené papriky, 4 mrkvy, 150 ml vývaru, 1 lyžica maizeny, 3 lyžice slnečnicového oleja, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Zázvor olúpeme, nakrájame nadrobno a vysypeme do misky. Prilejeme jablkovú šťavu, kečup a sójovú omáčku. Všetko dobre premiešame. Kotlety očistíme, naložíme do marinády a necháme asi 2 hodiny odležať v chlade. Papriky aj mrkvy očistíme a oboje nakrájame na jemné rezančeky. Kotlety vyberieme z marinády. Marinádu rozriedime vývarom a vmiešame do nej škrob. Na panvici rozohrejeme olej a kotlety z oboch strán opečieme. Vyberieme ich a odložíme do tepla. Vo výpeku opražíme pripravenú zeleninu, zalejeme ju marinádou a za stáleho miešania necháme odparovať, kým omáčka nezhustne. Dochutíme ju soľou a korením. Kotlety rozdelíme na taniere a polejeme omáčkou. Podávame s dusenou ryžou.