Suroviny:
120 g masla, 4 vajcia, 200 g práškového cukru, 400 g múky, 1,25 dl kyslej smotany, 1 kypriaci prášok, 2 lyžičky citrónovej šťavy, 0,7 až 1 dl tuzemského umu, nastrúhaná citrónová kôra
Citrónová poleva:
preosiaty práškový cukor vymiešame s citrónovou šťavou
Postup:
Maslo, žĺtky a práškový cukor vymiešame. Primiešame kyslú smotanu, citrónovú šťavu, nastrúhanú citrónovú kôru, prilejeme tuzemský um a po častiach pridávame preosiatu múku s kypriacim práškom. Vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a premiešame. Cesto dáme do vymastenej, strúhankou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 oC 50 až 60 minút. Vychladnutú bábovku vyklopíme, polejeme citrónovou polevou a pokvapkáme karamelovou polevou.