Cesto:
1 kg hladkej múky, 1 kocka droždia, 100 g práškového cukru, 300 ml oleja, 600 ml mlieka, štipka soli, 3 žĺtky, 2 – 3 žĺtky na potretie cesta
Plnka:
300 g tvarohu, cukor, hrozienka, 2 – 3 lyžice vanilkového pudingu v prášku, lyžica tekutého masla, 1 žĺtok, slivkový lekvár
Posýpka:
130 g krupicového cukru, 100 g hrubej múky, 100 g masla
Postup:
Zo 150 ml vlažného mlieka, zo štipky soli, z droždia a zo 40 g cukru pripravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme kvások, olej, žĺtky, zvyšný cukor s vlažným mliekom a vypracujeme cesto. Na teplom mieste ho necháme nakysnúť.
Tvaroh zmiešame s cukrom, pridáme hrozienka, žĺtok, maslo a vanilkový pudingový prášok. Na posýpku zmiešame cukor s múkou, pridáme kúsky masla a spracujeme medzi prstami.
Nakysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrojíme menšie kolieska. Každé naplníme tvarohovou plnkou, zabalíme ako buchtu a mierne sploštíme. Spojenou stranou ich dáme smerom nadol a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Okraje potrieme žĺtkom, do stredu urobíme jamku a naplníme ju slivkovým lekvárom. Na koliesko namrvíme posýpku. Necháme na plechu chvíľu podkysnúť, potom pečieme vo vyhriatej rúre.