Suroviny:
600 g bravčového karé alebo stehna, 4 lyžičky plnotučnej horčice, hladká múka, 1 vajce, 200 g nasekaných vlašských orechov, polovica masla, olej na vyprážanie, 1 citrón, bylinkové maslo, soľ, mleté biele korenie
Postup:
Mäso nakrájame na 4 plátky. Rezne jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a zľahka potrieme horčicou. Obalíme ich v múke, rozšľahanom vajci a nakoniec v orechoch, ktoré dobre pritlačíme k mäsu. Maslo s trochou oleja proti prepaľovaniu rozohrejeme v širokej panvici s nepriľnavým povrchom, vložíme rezne a na strednom ohni opekáme z každej strany 3 – 4 minúty.
Hotové rezne preložíme na taniere, na každú porciu dáme plátok citróna a koliesko bylinkového masla. Podávame s varenými zemiakmi a šalátom z čerstvej zeleniny.